Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επιστολή ΣΥ.Π.Φ.Α.Α προς Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων

SYLOGOS SYPFAA LOGO JPEG

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Επιστολή ΣΥ.Π.Φ.Α.Α προς Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αθήνα, Δευτέρα 18 Μαΐου

 Αθήνα, Δευτέρα 18 Μαΐου

Προς:

Τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Κο. Άδωνη Γεωργιάδη

 

Τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων

Κο. Νίκο Παπαθανάση

 

 ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥ.Π.Φ.Α.Α.), κατόπιν της ανακοίνωσης του Υφυπουργού ανάπτυξης κ. Νίκου Παπαθανάση όσον αφορά στην ημερομηνία επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων και όπως αυτή προγραμματίζεται για την 29η Ιουνίου, πραγματοποίησε συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 18 Μαΐου και εκφράζει μεγάλη ανησυχία για το άμεσο μέλλον του κλάδου.

Η καθυστέρηση της επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων αλλά και ολόκληρου του κλάδου, εντείνει την καχυποψία των πολιτών σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής , το οποίο θα αποτελέσει τροχοπέδη στην επιστροφή τους ως ασκούμενοι και θα αναβάλει οποιαδήποτε πιθανή οικονομική ανάκαμψη.

Την ίδια στιγμή, οι σχολές χορού επιστρέφουν στην κανονική λειτουργία τους, η οποία λόγω της φύσης του αντικειμένου περιλαμβάνει άμεση επαφή μεταξύ των μαθητών, σε συνθήκες ακόμη και πιο έντονης άσκησης ανάλογα τις απαιτήσεις των χορών, από τη συμβατική γυμναστική ενδυνάμωσης σε ένα γυμναστήριο.

Παρ’ όλα αυτά προτάσεις όπως η επίσκεψη των ασκουμένων στους χώρους μόνο κατόπιν ραντεβού (συνέβη με την επαναλειτουργία των κέντρων αισθητικής) και η παραμονή τους για μία (1) ώρα, καθώς και εφαρμογή της αναλογίας ένας ασκούμενος ανά δέκα (10) τετραγωνικά μέτρα, δύνανται  να ληφθούν σοβαρά υπόψιν από τους αρμόδιους υπουργούς. Οι βασικοί κανόνες υγιεινής τηρούνταν και εφαρμόζονταν αυστηρά προ πανδημίας, οπότε είναι αυτονόητη η τήρηση και η εφαρμογή τους από εδώ και στο εξής.

Η πρωτοφανής κατάσταση που βιώσαμε όλοι μας τους περασμένους μήνες, θα έχει άμεσα και έμμεσα επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών. Η άσκηση είναι ένας από τους αποδεδειγμένους τρόπους βελτίωσής τους και η γρήγορη επανένταξή των Ελλήνων σε αυτή θα έχει ως επακόλουθο την αύξηση της αποδοτικότητάς τους στην εργασία, την επαναφορά της ευημερίας στην κοινωνία και την «εκτόνωση» ψυχοσυναισθηματικών επιπτώσεων μετά από μία δύσκολη και πιεσμένη περίοδο.

Η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων στο έβδομο στάδιο, όπως αυτή προγραμματίζεται την 29η Ιουνίου, είναι η περίοδος που ο τζίρος τους παρουσιάζει μεγάλη ύφεση και θα υποβάλλει τους επαγγελματίες σε περαιτέρω έξοδα χωρίς να υπάρχουν έστω τα αντίστοιχα έσοδα, με αποτέλεσμα αρκετά γυμναστήρια να βάλουν μόνιμα λουκέτο και να βρεθούν χιλιάδες γυμναστές χωρίς εργασία.

Σε σύγκριση με άλλους κλάδους όπως της εστίασης ή του τουρισμού που για αυτούς η επαναλειτουργία τους στο έβδομο στάδιο αποτελεί την πιο κερδοφόρα περίοδο, οι μήνες Μάρτιος, Απρίλιος και Μάϊος που τα γυμναστήρια τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας, αποτελούσαν το 40% του ετήσιου τζίρου τους.

Για τους λόγους αυτούς, θεωρούμε αναγκαία και δίκαιη την κρατική βοήθεια και αιτούμαστε τα παρακάτω:

  • Αναθεώρηση την ημερομηνίας άρσης αναστολής λειτουργίας γυμναστηρίων και λοιπών αθλητικών εγκαταστάσεων (πριν εκπνεύσει ο τρέχων μήνας).
  • Άμεση άδεια να εκτελούνται ιδιαίτερα μαθήματα (1 γυμναστής-1 ασκούμενος).
  • Μείωση ασφαλιστικών εισφορών για το τρέχον έτος.
  • Μείωση του ΦΠΑ στο 6% για τα επόμενα 2 έτη.
  • Μείωση καταβολής ενοικίου τουλάχιστον έως τη λήξη του έτους.
  • Οικονομική αποζημίωση για τους μήνες Μάιο/Ιούνιο που αποτελούν κερδοφόρα περίοδο του κλάδου (σε αντίθεση με κλάδους εστίασης ή τουρισμού που την αντίστοιχη περίοδο θα επαναλειτουργούν).

 

 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           

ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                          ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ