Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστορικό

Ο Συνδικαλιστικός Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Αττικής “ΣΥ.Π.Φ.Α.Α” ιδρύθηκε με την υπ΄αριθμ 528/2017 διάταξη του Ειρηνοδικείου Αθηνών και ημερομηνία 20/7/2017 με μοναδικό σκοπό την προάσπιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής, από τους μη πτυχιούχους και η προστασία του κλάδου από παράνομες, αντικοινωνικές και αντιδεοντολογικές δράσεις και πρακτικές, εντός και εκτός του επαγγελματικού αυτού κλάδου.
 
Υποχρέωση μας είναι η πρακτική και ουσιαστική εφαρμογή του πδ 219/2006 (ΦΕΚ Α 221) σχετικά με την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας του νομοθετικά ρυθμιζομένου επαγγέλματος των πτυχιούχων φυσικής αγωγής, καθώς και η προστασία του κλάδου που ήδη βάλλεται μακροχρόνια από την παράνομη άσκηση κι αντιποίηση του, από άτομα δίχως νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των ασκούμενων.
 
Διεκδικούμε τη δημιουργία ενός νέου νομικού πλαισίου, που να ξεκαθαρίζει τις πράξεις και τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων γυμναστών από συναφή επαγγέλματα, καθώς και την επαναφορά του δικαιώματος της θεραπευτικής άσκησης.
 
Καλούμε την συσπείρωση όλων των πτυχιούχων γυμναστών από την Ελλάδα, ώστε να επαναφέρουμε το κύρος και την αξιοπιστία του κλάδου μας.