Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Οι σκοποί του

Σκοποί του Σωματείου είναι:

α) Η διαφύλαξη και προαγωγή των επαγγελματικών , οικονομικών και κάθε άλλης φύσης συμφερόντων των μελών του,

β) Η ανάπτυξη δεσμών συναδελφικότητας, σεβασμού και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του

γ) Η εξύψωση του επιστημονικού, τεχνικού, μορφωτικού και επαγγελματικού επιπέδου των μελών του.

δ) Η συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς, προκειμένου να διαμορφωθεί από κοινού ένα πρόγραμμα στήριξης, προστασίας και ανάπτυξης του επαγγελματικού κλάδου των πτυχιούχων γυμναστών

ε) Η πιστοποίηση των πτυχιούχων γυμναστών από τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού  (Τ.Ε.Φ.Α.Α.), των ελληνικών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων  (Α.Ε.Ι.) ή ιδρυμάτων του εξωτερικού αντίστοιχης επιστημονικής αναγνωρισιμότητας, εφόσον έχουν εξασφαλίσει (όπου αυτό απαιτείται) την αναγνώριση – ισοτιμία του πτυχίου τους από τους αρμόδιους ελληνικούς φορείς και αρχές.  

στ) Η δημιουργία ενός πλαισίου κανόνων δεοντολογίας, σχετικά με την άσκηση της επαγγελματικής δραστηριότητας των μελών του

ζ) Η συσπείρωση των πτυχιούχων γυμναστών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον χώρο αυτόν, η προστασία αυτών από τους μη πτυχιούχους και η προστασία του κλάδου από παράνομες, αντικοινωνικές και αντιδεοντολογικές δράσεις και πρακτικές, εντός και εκτός του επαγγελματικού αυτού κλάδου.