Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τοποθεσία

Αττικής
Βριλησσίων

Αναστασία Μπενέκα

Προσφερόμενες υπηρεσίες
Αναστασία
Μπενέκα
6976111324
2103638961
Εθνικής Αντιστάσεως 113β
15238
Γυναίκα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ
1994
H Δρ. Αναστασία Μπενέκα είναι Καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας στο γνωστικό αντικείμενο «Φυσική Αποκατάσταση» στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ελλάδα. Από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 διδάσκει παράλληλα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Τμήμα Επιστημών Ζωής της Σχολής Επιστημών, το μάθημα της «Αθλητιατρικής». Έχει ακαδημαϊκό και διδακτικό έργο στο πανεπιστήμιο για περισσότερο από 20 χρόνια σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών. Ως ερευνήτρια στο Εργαστήριο Θεραπευτικής Άσκησης και Αποκατάστασης έχει εμβαθύνει περισσότερο στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων άσκησης για τραυματίες αθλητές (και συγκεκριμένα επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Super League στην Ελλάδα) καθώς και σε ασθενείς με χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα. Συνολικά συμμετέχει στη συγγραφή 50 επιστημονικών άρθρων σε περιοδικά με τη διαδικασία peer-reviewed με 605 αναφορές (citations) & Η index=15.
Aπό το 2014, έχει αναπτύξει και συντονίσει εκπαιδευτικά προγράμματα Erasmus+ επιχορηγούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση (4 σχέδια στα τελευταία 5 χρόνια), σε δύο από τα οποία συμμετέχει και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εκπροσωπούμενο από την Ιατρική Σχολή και τη Σχολή Επιστημών. Πρόσφατα ανέπτυξε και συντόνισε εκ μέρους του πανεπιστημίου της το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο “Therapeutic Exercise at Workspace” με τη συμμετοχή 6 πανεπιστημιακών-ερευνητικών ιδρυμάτων από 5 Ευρωπαϊκές χώρες που αξιολογήθηκε ως Success Story από την Γενική Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής επιτροπής που είναι υπεύθυνη για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.

Τέλος, παράλληλα με την πανεπιστημιακή της δράση, έχει διατελέσει Σύμβουλος του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (2007-2009) με ενεργή συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων σε σχέση με την Ανώτατη Εκπαίδευση και θέματα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού συμμετέχοντας σε Εθνικές Επιτροπές του υπουργείου.

Βάλτε όλες τις ειδικότητες σας

Ανεβάστε τα επιμορφωτικά σεμινάρια που έχετε παρακολουθήσει με μια περιγραφή